in beweging brengen

innovatie coach

Als innovatie coach help ik startups en innovatieteams met het realiseren van vernieuwing. Daarbij richt ik mij op het ontsluiten van het ware groeipotentieel van zowel de innovatie als het team. Zodat je leert groeien door te groeien!

innoveren is topsport 

Net als de topsporters wil je jezelf continu verbeteren. Maar soms zie je het even niet meer of loop je vast. Dan is het fijn om een coach aan je zij te hebben die snapt waar je mee bezig bent en wat je doormaakt. Dichtbij genoeg om je te kunnen prikkelen en met je mee te denken. Maar op voldoende afstand om te kunnen zien wat er echt speelt en nodig is.

Net als bij topsporters gaat innovatie coaching verder dan de gebruikte technieken en methoden. Want die zijn geen garantie voor succes. Innovatie laat zich niet voorspellen. Onzekerheid en het niet weten zijn het fundament van innovatie en daar moet je wel mee kunnen omgaan. Het vraagt moed en vertrouwen om het idee te laten ontstaan. Zeker als je het even niet weet. De druk om snel te presteren is immers hoog. En vaak verwacht de omgeving juist van je dat je het wél weet. Daar moet je mee leren omgaan. Zodat je je niet laat verleiden om in overdrive te gaan en resultaten af te dwingen. En je zo de ontwikkeling alleen maar zelf in de weg staat.

Wat ik doe 

Als innovatie coach kan ik jou begeleiden bij de ontwikkeling van de propositie, het businessmodel, de pitch en het team. Dit doe ik door samen af en toe even uit te checken. Bewust stil te staan bij hoe het gaat en waar je tegenaan loopt. Als team en individu. En in vraag te stellen waar je mee bezig bent. Ik nodig je uit tot anders kijken én doen, maar ook tot het maken van harde en soms moeilijke keuzes. Zodat je je niet verliest in details, teruggaat naar de bedoeling, het grote plaatje blijft zien en de (rode) draad weer oppakt. En dus doet wat er echt nodig is.

Daarbij kijk ik verder dan innovatiemethoden zoals lean startup en maak ik ruimte voor persoonlijke (en team-)ontwikkeling. Door af en toe even in te checken bij jezelf. Zodat je helder gaat zien wat groei – van jou – nodig heeft. En welke onderliggende blokkades jouw groei nu remmen. Zodat je leert groeien door te groeien!

Voor startups en (corporate) innovatieteams die duurzame groei willen realiseren. Inzien dat de groei van mens en innovatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En daarom bereid zijn om met en voor elkaar de ruimte te creëren om te zien wat er echt speelt en te doen wat er nodig is. In verbinding met zichzelf én het team. Zodat (innerlijke) blokkades uit de weg geruimd worden.

Voorbij de innovatie tools, technieken en methodes. Tot de kern.

Wat wil jij zien groeien?|
Ik help je graag!

Anders kijken, denken én doen.