in beweging brengen

life coach

Als life coach daag ik je uit om verantwoordelijkheid te nemen over jezelf. Ik help je zien wat er écht speelt, luisteren naar wat je hart écht wil en voelen wie je écht bent.

pluk de dag?! 

Pluk de dag, wie wil dat nou niet? Leven in het nu, genieten van het moment, leven van dag tot dag. Tegeltjeswijsheden die inspireren maar vaak moeilijker in de praktijk te brengen zijn dan gedacht. Dan kan het af en toe fijn zijn om even stil te staan en met iemand te praten die begrijpt wat je doormaakt en de bagage heeft om je te helpen zelf te zien wat er echt speelt en wat je nodig hebt.

Als coaching mij één ding geleerd heeft, dan is het dat pluk de dag ‘gemakkelijker is dan je denkt, maar moeilijker als je denkt’. Want wat je nodig hebt is, is niet altijd wat je denkt nodig te hebben. Het denken baseert zich immers op het verleden. Pluk de dag betekent uit je hoofd stappen en luisteren naar je intuïtie. Jezelf overgeven aan dat wat er zich aandient, hoe onplezierig ook. En als je dat niet lukt, onderzoeken waarmee je het niet eens bent en wat erachter schuilgaat. Vaak zit je dan ergens vast aan het verleden. Hiervan loskomen kan – misschien gek genoeg – niet zonder contact te maken met jezelf in het verleden en je innerlijke kind dat nog steeds in je schuilt.

Wat ik doe 

Elke coaching start met bewustwording van wat onbewust speelt. Ik help je met andere ogen te kijken naar jezelf en wat zich voordoet. Zodat je mag zien wat de werkelijke functie is van je ervaringen in het kader van je groei. Als het zich aandient, help ik je ook om contact te maken met wat je als kind hebt weggestopt aan pijn en de illusies door te prikken waar je destijds in bent gaan geloven. En we kijken samen naar de overlevingsstrategieën die je toen hebt gecreëerd om te overleven en die nu tegen je werken omdat ze je niet meer dienen.

Mijn coaching stijl is speels, direct, snel, scherp, eerlijk, openhartig en met humor. Confronterend, maar altijd op basis van liefde en respect.

Ik ben een coach van het moment, niet van een uitgebreid stappenplan waarin we netjes volgens het boekje van a naar z werken. Ik laat me leiden door mijn eigen intuïtie en wat er zich aandient. Het ontwikkelplan ben je zelf. En je komt als het nodig is, niet omdat we 4 keer hebben afgesproken.

Ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen!

Voor de mensen die het gevoel hebben dat het niet ‘lekker loopt’ en het ‘niet zo goed gaat’, maar niet precies weten waar en waarom het misgaat. In rondjes lopen of continu met de handrem op leven. Voor de mensen die overspannen zijn (geweest) en niet goed weten waar te beginnen, hoe zichzelf te (her-)ontdekken of hoe de draad opnieuw op te pakken. Voor de mensen die (weer) vastlopen in een relatie of het werk. Weerstand ervaren en zich slachtoffer voelen in een bepaalde situatie of rol. Voor de mensen die alles juist ‘goed voor elkaar hebben’ maar voldoening missen. Voor de mensen die diep van binnen wel wat anders willen, maar niet weten hoe of wat. En dat echt willen doorbreken.  

Voorbij de tegeltjeswijsheden en terug naar je-ware-zelf. 

Wat wil jij doorbreken?|
Ik help je graag!

Anders kijken, denken én doen.